BAKELS - bakery ingredients since 1906

In dit blog houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Teff en de introductie van Teffbrood.

BlockbusterTeff

 

Geplaatst: 18-3-2019

Zojuist hebben we het derde filmpje waarin specifiek wordt ingegaan waarom Teffbrood zo goed is voor een bepaalde doelgroep online gezet.

Deel 4 = Waarom Teffbrood zo goed is voor senioren die graag fit willen blijven.
Bekijk het filmpje hier!

 

Geplaatst: 14-3-2019

Ook het tweede filmpje waarin specifiek wordt ingegaan waarom Teffbrood zo goed is voor een bepaalde doelgroep staat online.

Deel 2 = Waarom Teffbrood zo goed is voor kinderen.
Bekijk het filmpje hier!

Geplaatst: 12-3-2019

Voor bakkers hebben we een aantal verschillende filmpjes gemaakt over Teffbrood. Zij kunnen deze tonen op hun winkelschermen of hun eigen social media kanalen..
Deel 1 = Waarom Teffbrood goed is voor (duur) sporters.
Bekijk het filmpje hier!

Geplaatst: 8-3-2019

Met gepaste trots plaatsen wij vandaag het campagnefilmpje van Teffbrood.
Voor de narrowcasting en sociale media van de bakkers volgen nog meer filmpjes waarin ingegaan wordt op de bijzondere eigenschappen van dit brood voor senioren, sporters en kinderen...

Bekijk het filmpje hier!

Geplaatst: 6-3-2019

Overzicht van promotiemateriaal (we zijn bijna zover!). 

Het is zover! Alle promotiematerialen zijn binnen. De komende tijd zullen we de pakketten inpakken en richting de groothandels en grossiers sturen.
Ook de eerste batches Teffbroodmix staan inmiddels klaar in ons magazijn.
Over een week of 2 kunnen we leveren. Hieronder vindt u een overzicht van het promotiepakket.
Ook zijn we momenteel nog bezig met het ontwikkelen van verschillende filmpjes voor de social media kanalen en narrowcasting van de bakker.
Wilt u ook met Teffbrood aan de slag? Stuur dan een mail naar info@bakels-senior.nl

 Pag4klein

 

Geplaatst: 4-3-2019

Alle voordelen en info over Teffbrood op een rij.

Alle info en voordelen van Teffbrood zijn nu samengevat in een overzichtelijke folder. Wilt u meer info? Of zou u Teffbrood willen gaan bakken? Stuur dan een e-mail naar info@bakels-senior.nl

 8 Flyer A5 Binnenklein

Geplaatst: 1-3-2019

Waarom Teff goed is voor senioren.

Omdat Teff brood een bron is van ijzer en calcium draagt het bij aan de instandhouding van de weerstand en helpt het vermoeidheid te verminderen. Teffbrood bevat meer vitaminen en mineralen dan volkorenbrood en draagt daarmee bij aan een vitale levensstijl.

 4 Poster A3_Vitaliteitklein

Geplaatst: 28-2-2019

Waarom Teff goed is voor kinderen.

Teffbrood is een bron van ijzer en calcium wat bijdraagt aan het onderhouden van sterke botten en een goed gebit.
Omdat Teffbrood rijk is aan vezels ondersteunt het een goede spijsvertering.

 2 Poster A3_Groeikopieweb

 

Geplaatst: 27-2-2019

Waarom Teff goed is voor (duur)sporters.

De samenstelling van het Teff graan zorgt ervoor dat Teffbrood meer langzaam verteerbare koolhydraten bevat dan volkorenbrood. Het geeft langdurige energie. Het aanwezige ijzer in het Teff (brood) helpt met het transport van zuurstof in het bloed. Het oeroude graan past dus prima in (een gezonde) de levensstijl van moderne mensen.
Op Wikipedia komen we onderstaande quote tegen. Deze wilden we u niet onthouden.
"Het grote succes van de Ethiopische atleten Haile Gebrselassie en Kenenisa Bekele wordt door henzelf mede toegeschreven aan teff".

 3 Poster A3_Sportklein

 

Geplaatst: 25-2-2019

Primeur: zo gaat het Teffbrood er uit zien!
Vandaag geven wij de primeur van de uiteindelijke vorm en het uiterlijk van het te introduceren Teffbrood.
We hebben gekozen voor het bakken in een vloerblik. Zo lijkt het wat luxer en royaler. Ook wordt Teffbrood
gesjabloneerd om de herkenbaarheid in het broodschap te vergroten!

broodlosweb

 

Geplaatst: 23-2-2019

Teff t.o.v. Spelt en normaal volkorenbrood, conclusie: Teff is een stuk gezonder!
De receptuur voor onze Teffbroodmix is uitontwikkeld. 25% teff is het maximale dat we aan de broodmix kunnen toevoegen. Hiermee voldoet het gebakken brood wel aan de eisen die worden gesteld aan het 100% volkoren-logo. De voedingswaarden zijn echter veel gunstiger dan in het geval van een normaal volkorenbrood, het bevat bijv. meer ijzer, calcium en vitaminen B dan een regulier volkorenbrood. Teffbrood bevat ook meer “langzame” koolhydraten hierdoor wordt de energie (beter) gedoseerd en heb je dus minder snel een hongergevoel.

 logo volkoren

teff-spelt

Geplaatst: 21-2-2019

Teff=100%volkoren, glutenvrij en ook een oergraan.
Teff is een echt oergraan dat zijn origine in Afrika heeft. Het is een oergraan omdat het niet is veredelt door moderne technieken. Het bevat nog altijd dezelfde gezonde samenstelling als 6000 jaar geleden.
Teffkorrels zijn veel kleiner dan de meeste graankorrels (150 korrels Teff evenaren de grootte van één korrel tarwe). en worden daarom in zijn geheel gemalen. De vezels en mineralen die zich in de buitenste laag van de korrel bevinden worden mee gemalen. Teffmeel is dus altijd volkorenmeel, wat betekent dat het rijk is aan voedingsvezels, vitaminen en mineralen.
Teff in Nederlands brood.
Teff is van nature glutenvrij. Dat is erg positief voor mensen met een glutenallergie. Gluten zorgen echter wel voor stand in het brood. Het is dus bijna ondoenlijk om een brood te maken dat bestaat uit 100% teff en toch een brood te maken dat voldoet aan de Nederlandse norm. We zijn dus druk aan het testen hoeveel teff we maximaal in de melange van grondstoffen kwijt kunnen om een broodmix te maken die zoveel mogelijk teff bevat en toch smakelijk en luchtig blijft.
Het Teffbrood zal dan niet glutenvrij zijn maar er blijven nog vele andere interessante voedingsclaims over.
Zo bevat Teff van nature meer ijzer en calcium dan bijv. tarwe en spelt.
Teff bevat veel meer langzaam verteerbare, complexe koolhydraten dan andere granen. Het bevat wel 30% aan langzaam afbreekbare koolhydraten ten opzichte van 4% in regulier volkorenmeel. Hierdoor houd je na het eten van Teff veel langer een "vol gevoel". (verzadigd gevoel)

 teff

Geplaatst: 19-2-2019

Teff: het nieuwe supergraan?
Al enige tijd gonst het binnen Bakels-Senior. Teff, het nieuwe supergraan?
Ook wij zien trends, ook wij zien en merken dat steeds meer consumenten hun brood bij de warme bakker kopen vanwege gezondheidsaspecten. We hebben daarom ook met veel interesse de opkomst van allerlei speltproducten gevolgd.
Spelt, een oergraan dat qua voedingswaardes interessanter is dan bijv. tarwe.
Spelt, dat bij de consument het predicaat "gezonder" heeft gekregen en dat ook best iets meer mag kosten dan normaal brood.
Spelt, bovendien een product waarmee de warme bakker zich kan onderscheiden.
Dan over Teff: Teff is glutenvrij. Naar Nederlandse maatstaven is er geen goed brood te bakken van Teff.
De afgelopen tijd is er heel wat productontwikkelingswerk gestoken in Teff. De leidraad hierbij was hoe we de goede en bijzondere eigenschappen van Teff (hier komen we later op terug) konden gebruiken in een heerlijk brood, dat voldoet aan de eisen van de Nederlandse consument. We denken hierin een heel eind op weg te zijn en houden u d.m.v. dit blog op de hoogte van de voortgang van dit bijzondere project.

 Teff_AdobeStock_214053458_Eweb

Geplaatst: 18-2-2019

PERSBERICHT:
Bakels wint rechtszaak en bevrijdt teffgraan van patent-gijzeling
Met het aflopen van de termijn waarin beroep kon worden aangetekend, is donderdag 7 februari een eind gekomen aan de rechtszaak die door Ancientgrain in 2015 is aangespannen tegen Bakels. Daarmee is de weg vrij voor Bakels om verder te gaan met de ontwikkeling van teff-brood.
Ancientgrain betichtte Bakels er ten onrechte van inbreuk te maken op een tweetal patenten, die Ancientgrain in 2003 heeft laten registreren. Het betrof twee patenten waarin het mengen van teff met andere granen en het gebruik van teff binnen een bepaalde valgetalreeks gepatenteerd was. Dit heeft jarenlang de een rem gezet op de ontwikkeling en vermarkting van producten waarin teff kan worden verwerkt.

Teff is glutenvrij
Teff is een unieke graansoort die zijn oorsprong in Ethiopië vindt. Daar wordt het oergraan al meer dan 5000 jaar verbouwd. Teff heeft een uiterst kleine korrel, ongeveer 150 teffkorrels zijn even groot als een tarwekorrel. Doordat de korrels van teff zo klein zijn, is het niet mogelijk ze te pellen voordat ze gemalen worden. Het graan is vezelrijk en bevat essentiële aminozuren en is glutenvrij.

Claims volgens rechter gebaseerd op gebakken lucht
Samen met haar teff-leverancier Millets Place en het NLO (Nederlands Octrooi centrum) is Bakels de strijd tegen Ancientgrain en deze dubieuze patenten aangegaan.
Mede door intensief onderzoek door de landbouwexperts van Millets Place is aangetoond dat claims in de patenten uiteindelijk gebakken lucht bleken.
Na een rechtsgang van meer dan drie jaar, oordeelde de rechter op 21 november 2018 dat het de patenten ontbrak aan inventiviteit (een belangrijke voorwaarde waaraan een patent moet voldoen) en dat deze op basis hiervan nietig dienden te worden verklaard.

Vreugde in Ethiopië
Naast de nietigheid van de patenten werd Ancientgrain veroordeeld tot het voldoen van de (hoog opgelopen) proceskosten. In de sociale media werd deze uitspraak, met name in Ethiopische (regerings)kringen, met vreugde en instemming begroet. De Washington Post kopte in een redactioneel artikel over de uitspraak ‘How Ethiopia got its grain back’.

‘Recht heeft zijn beloop gekregen’
Ronald Menting, managing director van Bakels Senior: ‘Wij zijn verheugd dat het recht uiteindelijk zijn beloop heeft gekregen. Op korte termijn zullen wij van ons laten horen hoe de Nederlandse bakkerijwereld haar voordeel kan doen met deze uitspraak.’
Bakels Senior is specialist in de ontwikkeling, productie en verkoop van een uitgebreid assortiment bakkerij-ingrediënten waarbij zowel het ambachtelijke als ook het industriële segment van de bakkerijbranche wordt bediend.

shutterstock_363682979web


<< Back