Wereldwijd

Wereldwijd is Bakels op alle vijf continenten vertegenwoordigd met productiefaciliteiten.

Alle bedrijven werken volledig autonoom waarbij eenieder tevens over eigen R&D-faciliteiten beschikt.

Hierdoor is het mogelijk zeer direct, op lokaal niveau, in te spelen op de behoefte van de markt of de individuele klant.

Deze werkwijze doet recht aan onze slogan "Thinking globally - working locally".

Bakels Research Center

Voor grensoverschrijdende R&D-projecten heeft Bakels de beschikking over een speciaal research center in Australiƫ.

Ondanks de diversiteit van de verschillende bedrijven vindt er voortdurend intensief onderling contact plaats om een optimale uitwisseling van kennis en kunde te waarborgen.

Producten

Door haar wereldomvattende netwerk van productiebedrijven wordt een enorme diversiteit aan producten geproduceerd.

Deze vinden hun weg naar klanten in meer dan 120 landen.

Hiertoe heeft Bakels de beschikking over een uitgebreid netwerk van distributeurs en agenten.

Binnen het assortiment worden de volgende productgroepen onderscheiden:

  • Poedervormige mixen
  • Vloeibare verbetermiddelen op olie- en vetbasis
  • Pasteuze verbetermiddelen
  • Lossingmiddelen
  • Afdekgelei en fruitvullingen
  • Emulgatoren
  • Diepvriesproducten.

Het totale assortiment bestaat uit een zodanige mix van producten dat het volledig kan voorzien in de ingrediƫntenbehoefte van zowel het brood-, banket- als het food service-segment.

Bakels kan zich hierom met recht een full-line supplier van bakkerij-ingrediƫnten noemen.

Bakels Senior-locatie Weesp

Vanaf 1968 is Bakels Senior-N.V. gevestigd aan de Hogeweijselaan 175 te Weesp.

Hier vindt het merendeel van de productie van haar concepten plaats en zijn tevens de kantoren en de testbakkerij gevestigd.

Test- en demonstratiebakkerij

De testbakkerij stelt productontwikkeling in staat met moderne middelen zeer praktijkgericht te werken, waardoor snel een antwoord gevonden kan worden op vragen uit de markt.

Tevens heeft Bakels in haar test- en demonstratiebakkerij de mogelijkheid grote groepen bakkers te ontvangen en deze kennis te laten maken met de kwaliteit en de mogelijkheden van het Bakels assortiment.

Productontwikkeling

Productontwikkeling wordt "in-house" uitgevoerd door een team van gekwalificeerde levensmiddelentechnologen, productontwikkelaars en proefbakkers die tevens inzetbaar zijn voor productiebegeleidingen en demonstraties bij de klant.

Klant centraal

Bij de realisatie van alle recente facilitaire aanpassingen en renovaties heeft Bakels Senior haar afnemers centraal gesteld.

Het resultaat is een flexibele, klantgerichte organisatie voor wie het beantwoorden aan de hoogste kwaliteitsnormen een vanzelfsprekendheid is.