MAMABROOD LEVERT TOT NU TOE 25.000 EURO OP.

tanja

WEESP- Dinsdagmorgen is een prachtige cheque van 25.000 euro voor Cordaid Memisa overhandigd aan actrice Tanja Jess.Dit bedrag is door ca. 500 warme bakkers uit heel Nederland bij elkaar gebracht door de verkoop van een speciaal “Mamabrood”. Mamabrood werd twee jaar geleden door bakkers Eric van Otten (Enter) en v/d Wal-Jolink (Apeldoorn) bedacht in samenwerking met Bakels Bakkerijgrondstoffen uit Weesp.

Tanja Jess, ambassadrice van Cordaid Memisa, bezocht zelf Kameroen en onderstreepte nogmaals het belang van deze actie. Met de opbrengst van Mamabrood kunnen 3300 vrouwen geholpen worden aan een veilige bevalling. Wereldwijd sterft nog steeds 1x per 2 minuten een vrouw tijdens de zwangerschap of de bevalling.

De cheque van vandaag wordt dan ook door de initiatiefnemers als een mooi begin gezien.” Het brood is heerlijk en echt onderscheidend van andere soorten, het misstaat bij geen enkele warme bakker op het schap”.

De uitreiking vond plaats in de testbakkerij van Bakels, onder de nodige mediabelangstelling. Radio 1 volgde Eric van Otten de hele morgen op de voet om verslag te doen van dit heugelijke moment.

Op de foto: v.l.n.r. Eric van Otten(Bakkerij van Otten), Jacqueline Leemkuil (Cordaid Memisa), Peter v/d Wal (Bakkerij v.d.Wal-Jolink), Tanja Jess en Eric Tijhof (Bakels)


<< Back